Linkbuilding til produktsider

Hej Lars,

Jeg har et spørgsmål ang. backlinks. Jeg har en produktside, hvor jeg meget gerne vil ranke højt på forsiden samt de enkelte produktsider og webshoppen. Hvordan forholder jeg mig til backlinks til de respektive sider? Er det en fordel ift. Google at backlinke til de forskellige sider, eller er det bedst at koncentrere sig om backlinks til forsiden?

På forhånd tak.

Mvh.
Mads


Hej Mads

Tak for et super godt spørgsmål.

Den side som almindeligvis har flest indadgående links, er forsiden. For det er typisk forsiden der linkes til, hvis du bliver brugt som reference hos leverandørere og samarbejdspartnere, bliver omtalt i medier eller hvis du bliver nævnt på medlemslister i netværk og brancheorganisationer.

Dermed ikke sagt, at det er unaturligt at linke til produktsider. Bloggere linker f.eks. ofte direkte til de produkter de omtaler. Stiller man spørgsmål forums f.eks. om et givent produkt, og vil man typisk også få svar med links direkte til produktsider.

Links til produktsider

Hvert link ude fra styrker den side som der linkes til. Derfor kan du med fordel linke til både forside og til produktsider. Har dit website har en sund link profil, og har det en flad struktur, hvor linkjuice nemt kan flyde ned gemmen fra forsiden, så er det er sjældent nødvendigt med særlig mange links til produktsiderne.

Sådan laver jeg links til produktsider

Når jeg arbejder med linkbuilding til produktsider eller kategorisider, så forsøger jeg at finde bloggere, som kunne tænke sig at anmelde produkterne. Det giver altid nogle rigtig stærke og relevante links – og det kræver ikke meget mere end et par mails frem og tilbage, og så nogle gratis produktprøver.

 

Hvis du vil have mere inspiration til hvordan du kan skaffe links til dine produkt sider, så prøv at læse disse artikler:

 

De bedste hilsner
Lars Skjoldby

Stil et spørgsmål

Din mailadresse holdes hemlig. Required fields are marked *